Mijn favoriete boeken die ik in 2017 heb gelezen!

In augustus 2017 schreef ik een blog, dat ik de bibliotheek heb herontdekt. En met die herontdekking ben ik nog steeds heel erg blij. In deze blog wil ik het hebben over een aantal boeken die ik afgelopen jaar met veel plezier heb gelezen.

Het hedendaagse heldenboek
Dit boek vind ik een lees tip voor iedereen die bezig is met de wereld een beetje mooier te maken! 🙂 Rachel van de Pol, de held die dit boek geschreven heeft, heeft een jaar lang elke dag een heldendaad verricht. Zo ging ze stiekem ramen wassen, pompte ze banden op van vreemden, deed ze vrijwilligerswerk in een bejaardenhuis en leende ze haar stofzuiger uit via Peerby. Naar aanleiding van al haar ervaringen heeft ze een boek geschreven met tips voor hedendaagse helden! Ik vind dit boek heerlijk geschreven, positief, heel herkenbaar en met handige tips voor hedendaagse helden! En ik vond het leuk om te lezen waarom ze besloten heeft om een hedendaagse held te worden, waar ze tegenaan liep en wat ze allemaal heeft gedaan.

Het hedendaagse heldenboek geschreven door Rachel van de Pol

Na het lezen van dit boek denk ik dat ik mijzelf ook wel een hedendaagse held mag noemen. Daar ben ik best wel trots op. Maar door het lezen van dit boek ben ik ook ander soort heldendaden gaan verrichten. Zoals een tijdje terug, vlak voor een bruiloft. We waren bij een pizzeria in Nijmegen gaan eten maar kregen de pizza niet op tijd op. Eten weggooien vind ik zonde maar een doggybag meenemen naar de bruiloft was ook niet echt een optie. Toen bedacht ik mij ineens dat ik, toen we in Nijmegen aankwamen, een nachtopvang voor daklozen had gezien die toevallig dichtbij het café was waar we moesten zijn. We besloten snel langs de nachtopvang te lopen waar de pizza met open armen werd ontvangen!

Buiten gebeurt het
In het boek ‘Buiten gebeurt het’ legt Boswachter Arjan Postma uit dat je met een klein beetje kennis over de natuur de meest magische avonturen kan beleven. Dit ben ik helemaal met hem eens! Hoe meer ik weet, hoe leuker het wordt om lekker naar buiten te gaan.
Het boek ‘Buiten gebeurt het’ is opgedeeld in de vier seizoenen. Per seizoen zijn er allemaal interessante korte verhaaltjes over wat je in dat seizoen buiten kunt zien en beleven. Ik heb dit boek met veel plezier in een keer uitgelezen en ben door het lezen van dit boek weer iets meer van de Nederlandse natuur gaan genieten (en dat deed ik al heel erg 😉 )

Wil jij het boek ook lezen? Kijk of je het van iemand of bij de bibliotheek kan lenen. Koop je het boek liever? Kijk dan op Marktplaats, bij een lokale boekenwinkel of maak gebruik van mijn affiliatielink van bol.com (kost jou niets meer en ik verdien er een klein beetje mee).

Buiten gebeurt het, geschreven door Arjan Postma

Klimaat verandering…
Mijn derde boek tip is ‘Klimaat verandering…’. Dit boek is geschreven door professor dr. Ir. Pier Vellinga, een van de eerste wetenschappers die over klimaatverandering publiceerde. Pier Vellinga legt de politieke en wetenschappelijke geschiedenis van de klimaatverandering uit. Hij laat zien hoe verschillende mensen en vakgroepen  tegen het probleem van klimaatverandering aankijken en wat de gevolgen van klimaatverandering zouden kunnen zijn.

Het boek is geschreven in 2010, wat betekent dat er inmiddels al meer relevante geschiedenis is. Zoals de klimaattop van Parijs die in 2015 plaatsvond. Ondanks dat het boek al wat ouder is, is het toch een erg interessant boek!

Wil jij het boek ook lezen? Kijk of je het van iemand of bij de bibliotheek kan lenen. Koop je het boek liever? Kijk dan op Marktplaats, bij een lokale boekenwinkel of maak gebruik van mijn affiliatielink van bol.com (kost jou niets meer en ik verdien er een klein beetje mee).

Klimaat verandering…, geschreven door Pier Vellinga

Zelf zaden telen
Begin 2017 heb ik het boek ‘Zelf zaden telen’ gelezen. Dit was nog voordat ik mijn eigen abonnement had. Het boek gaat, de naam zegt het al, over het telen van zaden. Het geeft voor verschillende soorten gewassen aan hoe je zaden kan telen en waar je rekening mee moet houden. Zoals type bloemen en kruisbestuiving. Erg interessant! Een onderwerp waar ik mij in 2018 verder in wil gaan verdiepen. Afgelopen jaar (2017) heb ik onder andere de zaden van rucola, koriander, radijs, pompoen en afrikaantjes geoogst.

Wil jij het boek ook lezen? Kijk of je het van iemand of bij de bibliotheek kan lenen. Koop je het boek liever? Kijk dan op Marktplaats, bij een lokale boekenwinkel of maak gebruik van mijn affiliatielink van bol.com (kost jou niets meer en ik verdien er een klein beetje mee).

Mismatch: hoe we dagelijks worden misleid door ons oeroude brein
Het boek ‘Mismatch’ is door Ronald Giphart en Mark van Vugt geschreven, het boek gaat over een mismatch tussen onze hersenen en de tijd waarin we leven. Zo gaat het onder andere over duurzaam gedrag en waarom dat voor ons lastig is.  Begin 2017 schreef ik een blog over wat ik heb geleerd van dit boek en de antwoorden op de vraag waarom het voor mensen lastig is om zich duurzaam te gedragen.  

Wil jij het boek ook lezen? Kijk of je het van iemand of bij de bibliotheek kan lenen. Koop je het boek liever? Kijk dan op Marktplaats, bij een lokale boekenwinkel of maak gebruik van mijn affiliatielink van bol.com (kost jou niets meer en ik verdien er een klein beetje mee).

De poppen van tante Hilde
Dit boek is een tip voor iedereen die toevallig een pop wil naaien. In het boek ‘de poppen van tante Hilde’ legt Hilde Cuppens op een simpele manier en met duidelijke patroondelen uit hoe je een pop kan naaien. Ik heb dit boek gebruikt toen ik een pop ging maken voor het zoontje van vrienden van ons. En ik ben nu weer met een nieuwe pop bezig.

Wil jij het boek ook lezen? Kijk of je het van iemand of bij de bibliotheek kan lenen. Koop je het boek liever? Kijk dan op Marktplaats, bij een lokale boekenwinkel of maak gebruik van mijn affiliatielink van bol.com (kost jou niets meer en ik verdien er een klein beetje mee).

de poppen van tante Hilde, geschreven door Hilde Cuppens

De vintagewinkel
Het laatste boek dat ik in 2017 heb gelezen is ‘De vintage winkel’. Het is een heel ander soort boek,  namelijk een roman (alle andere boeken die ik heb gelezen waren informatief).  Het boek ‘De vintagewinkel’ zag ik langskomen in een Instagram story van ikbenirisniet. De titel sprak mij erg aan waardoor ik het ben gaan lezen.
Het boek gaat over een eigenaresse van een vintagekledingzaak in New York die in een grote kist vol kleding een oud dagboek vindt van Olive Westcott, een jonge feministe die in 1907 de droom heeft om kledinginkoper te worden bij een groot warenhuis in New York.
Ik heb het boek met veel plezier gelezen en veel sneller dan ik had verwacht.

Wil jij het boek ook lezen? Kijk of je het van iemand of bij de bibliotheek kan lenen. Koop je het boek liever? Kijk dan op Marktplaats, bij een lokale boekenwinkel of maak gebruik van mijn affiliatielink van bol.com (kost jou niets meer en ik verdien er een klein beetje mee).

De vintagewinkel, geschreven door Stephanie Lehmann

Dit jaar ben ik van plan om het boek ‘De Tesla-revolutie’, ‘De bijenkoningin’ en ‘Buiten’ te lezen. Heb jij nog lees tips? Ik hoor het graag.
En ik vind het ook leuk om te horen of er boeken tussen zitten die jij nu wil gaan lezen 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *