
Gegrilde paprikasoep
Ingrediënten (voorgerecht voor 2 personen):
- 3 paprika’s (3 rode, of 2 rode en 1 gele)
- 2 vleestomaten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- Handje pijnboompitjes (tip, koop ze in bulk, dat is goedkoper en er ontstaat minder afval)
- Olijfolie om in te bakken
To do (bereidingstijd 30 minuten)
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de steelaanzet, de zaden en de witte lijsten
- Leg de paprika’s ingevet met olie op een ovenplaat of een ovenschaal
- Rooster de paprika’s ongeveer 20 minuten in de oven. Het is de bedoeling dat het velletje zwart wordt. Als de buitenkant zwart is gaat het velletje er namelijk makkelijker af.
- Snijd en fruit de ui
- Maak de knoflook fijn en voeg bij de ui als de ui bijna gefruit is
- Snijd ook de vleestomaat in kleine stukjes en voeg deze aan de ui en knoflook toe
- Laat dit geheel ongeveer 5 a 10 minuten op laag vuur pruttelen
- Als de velletjes van de paprika’s zwart beginnen te kleuren kunnen ze uit de oven. Laat ze even afkoelen en trek daarna het velletje van de paprika af
- Blender de ontvelde paprika, tomaat, ui en knoflook tot een glad geheel
- Gril ondertussen de pijnboompitjes
- Als de soep te veel is afgekoeld kan je deze nog even opwarmen in de pan
- Garneer de soep met de gegrilde pijnboompitjes
Smakelijk eten 🙂
Ga je de soep maken? Laat het mij weten via Instagram, Facebook of Twitter. Vind ik super leuk! 🙂

