Gegrilde paprikasoep

Ingrediënten (voorgerecht voor 2 personen):

  • 3 paprika’s (3 rode, of 2 rode en 1 gele)
  • 2 vleestomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Handje pijnboompitjes (tip, koop ze in bulk, dat is goedkoper en er ontstaat minder afval)
  • Olijfolie om in te bakken
Paprika’s voordat ze de oven in gaan

To do (bereidingstijd 30 minuten)

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  • Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de steelaanzet, de zaden en de witte lijsten
  • Leg de paprika’s ingevet met olie op een ovenplaat of een ovenschaal
  • Rooster de paprika’s ongeveer 20 minuten in de oven. Het is de bedoeling dat het velletje zwart wordt. Als de buitenkant zwart is gaat het velletje er namelijk makkelijker af.
  • Snijd en fruit de ui
  • Maak de knoflook fijn en voeg bij de ui als de ui bijna gefruit is
  • Snijd ook de vleestomaat in kleine stukjes en voeg deze aan de ui en knoflook toe
  • Laat dit geheel ongeveer 5 a 10 minuten op laag vuur pruttelen
  • Als de velletjes van de paprika’s zwart beginnen te kleuren kunnen ze uit de oven. Laat ze even afkoelen en trek daarna het velletje van de paprika af
  • Blender de ontvelde paprika, tomaat, ui en knoflook tot een glad geheel
  • Gril ondertussen de pijnboompitjes
  • Als de soep te veel is afgekoeld kan je deze nog even opwarmen in de pan
  • Garneer de soep met de gegrilde pijnboompitjes

Smakelijk eten 🙂

Ga je de soep maken? Laat het mij weten via Instagram, Facebook of Twitter. Vind ik super leuk! 🙂 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *